Muistiluotsien Laatulupaus: Muistiluotsin tehtävänä on varmistaa maakunnassaan, että muistisairaat ja heidän perheensä saavat riittävästi tietoa muistisairauksista, ohjausta ja neuvontaa näihin liittyvistä palvelu- ja tukimuodoista ja mahdollisuuden osallistua heille tarkoitettuihin, arkea helpottaviin toimintoihin. Muistiluotsit toimivat maakunnassaan sen puolesta, että muistisairaalla ja hänen perheellään olisi mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua täysivaltaisena jäsenenä omassa toimintaympäristössään.

Toimintakalenterista löytyy toteutuvat toiminnat.

Toimistolla ei välttämättä ole työntekijöitä tavattavissa, ellei ole sovittu aikaa. Tapaamisia voi sopia myös tarvittaessa muualle kuin toimistolle. Puhelimeenkaan vastaaminen ei aina onnistu, esim. ryhmien aikaan, joten jätä viesti, niin otamme mahdollisimman pian yhteyttä. Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla, kirjeellä/kortilla, tekstiviestillä – sinulle sopivimmalla tavalla.


MUISTISAIRAAN IHMISEN KOHTAAMINEN –OPAS

Muistisairaan ihmisen hyvä hoiva lähtee yksilön tarpeiden tunnistamisesta ja niiden kunnioittamisesta. Home Instead Seniorihoiva on yhteistyössä Suomen muistiasiantuntijat ry:n kanssa laatinut oppaan muistisairaan ihmisen hoivasta. Oppaasta löydät mm. vinkkejä aktiviteetteihin ja elämäntarinan tallentamiseen, keinoja haastaviin hetkiin, kuten käytösmuutosten hallintaan sekä tärkeitä asioita turvallisuudesta, terveydestä ja taloudesta.

Opas