MUISTIN TÄHDEN -hanke

Muistin tähden-hanke (2019) oli osa Joensuun KAKE 2.0 –hanketta. Sitä rahoittivat Joensuun kaupungin lisäksi Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto. Hankkeen toteuttajana oli toimittaja, radioäänenäkin monelle tuttu, Sarah Laukkanen.

Yhtenä osana hankkeessa koottiin tavallisten ihmisten tarinoita muiden kuunneltavaksi. Tarinoita elämästä muistipulmien ja muistisairauksien kanssa, selviytymisestä, suoriutumisesta tai vaikkapa työelämässä jatkamisesta sairauden kanssa. Tarinat ovat kuunneltavaksi yhdistyksen tilaisuuksissa sekä nettisivuilla olevan Muistiradion kautta.

Tavoitteena oli herättää ja rohkaista pohtimaan asioita; muistia, muistin kuormittumista ja aivoterveyden vaalimista.

"Tarinan kuuleminen – oikean, todellisen kokemuksen kuuleminen – voi avata mielen oivalluksille. Mikä on tausta, jopa ihan tieteellinen, tutkittu tausta tuolle asialle jonka tuo ihminen on kokenut? Koskeeko se minua?

Kun oivallan, osaan kertoa myös muille. Osaan ehkä toimia niin, että tämä kotoisa oma kaupunkimme olisi kaikille hyvä paikka olla.

Jotta se olisi muistiystävällinen ja ottaisi huomioon nekin, jotka eivät toimikaan ja eläkään täydellisesti toimivan muistin varassa. Ja jotta osaisimme vaalia muistiamme ja aivoterveyttämme." -Sarah Laukkanen

Sarah Laukkanen kertoo Muistin tähden -hankkeesta:

Muistiradio osa 1