Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistehtävä voi olla toisen kaverina olemista tai vaikkapa vain sitä, että soittaa toiselle joskus. Voit kouluttautua muistikummilähettilääksi tai Taiteesta tunteisiin -ohjaajaksi. Muistiaktiivina voit vaikuttaa muistiperheiden asioihin. Kokemustieto elämästä muistisairauden kanssa ja rinnalla on arvokasta.

Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus tavata säännöllisesti toisia vapaaehtoisia, ja sinulla on mahdollisuus ryhmätyönohjaukseen. Työntekijät ovat tukenasi aina, kun sitä tarvitset.

Vapaaehtoistyössä on vastuuvakuutus ja 70 ikävuoteen asti tapaturmavakuutus.

Kysy lisää Anna-Maijalta, p. 044 4277 311

Muistikummilähettilääksi?

Muistikummilähettiläät ovat vapaaehtoisia, jotka haluavat tehdä Suomesta muistiystävällisen ja innostavat tekemään muistiystävällisiä tekoja omassa arjessa lähipiirissä. Muuttamalla ihmisten ajatuksia ja toimintaa muistiystävällisemmiksi voimme tukea muistisairaita ihmisiä.

Sinun ei tarvitse olla muistityön ammattilainen, jotta voit olla lähettiläs. Lähettiläskoulutuksessa (4-6 tuntia) saat tarpeelliset tiedot ja materiaalit muistikummituokion pitämiseen. Voit pitää tuokioita omissa verkostoissasi tai järjestää muistiyhdistyksen kanssa kaikille avoimia tuokioita. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi muistikummilähettilääksi!

Muistikummit

Taiteesta tunteisiin -ohjaajaksi?

Taiteesta tunteisiin ohjaajaksi?

Taiteesta tunteisiin -ohjaaja (omaismentori) saa tehtäväänsä valmennuksen (6 x 3 h), jossa opetellaan museokierroksen ohjaamista Joensuun taidemuseo ONNI:ssa tai museon kuvajäljennösten kanssa Reissupolulla . Opastetulla kierroksella pysähdytään pohtimaan kunkin taideteoksen herättämiä tunteita ja ajatuksia. Mitä kuva sinulle kertoo? Mitä ajatuksia se tuo mieleesi?

Ohjaajana voi toimia tavallisen ihmisen taidoin, erityistä taiteen tuntemusta ei tarvita. Videolla kerrotaan Taiteesta tunteisiin -vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä.


Muistiaktiiviksi?

Mitä ja ketkä ovat muistiaktiiveja? Meitä kuvataan asiantuntijaryhmäksi.Olemme muistisairauksiin sairastuneita ihmisiä ja heidän omaisiaan.Voimme antaa lausuntoja ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, vastata kyselyihin ja osallistua kehittämishankkeisiin, kirjoittaa juttuja lehtiin ja osallistua kyselyihin jne.

Kokoonnumme pari kertaa vuodessa ja toimintakausi on kaksi vuotta (1.8.2019-31.7.2021). Tällä hetkellä alueellamme on 12 aktiivia, joista 5 on omaista. Tulemme Joensuusta, Värtsilästä, Uimaharjusta ja Kiteeltä. Kokousmatkojen kulut korvataan.

Tervetuloa mukaan myös uudet ihmiset! Olisiko tämä juuri sinulle sopiva tapa toimia ja tehdä hyvää? Ole yhteydessä työntekijöihin tai muistiaktiiviryhmän puheenjohtaja Mari Nupposeen, mari.nupponen@outlook.com