Tule vapaaehtoiseksi

Voit toimia vapaaehtoisena tavallisen ihmisen taidoin omien voimavarojesi mukaan. Vapaaehtoistyön arvo ei määräydy tehtävän suuruudesta tai pienuudesta tai tehtävien määrästä, vaan on aina yhtä arvokasta.

Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus tavata säännöllisesti toisia vapaaehtoisia, ja sinulla on mahdollisuus ryhmätyönohjaukseen. Työntekijät ovat tukenasi aina, kun sitä tarvitset.

Vapaaehtoistehtävä voi olla toisen kaverina olemista tai vaikkapa vain sitä, että soittaa toiselle joskus. Allasjumppaan kaivataan kavereita, muistikahvilaan emäntiä tai isäntiä jne. Voit kouluttautua muistikummilähettilääksi tai omaismentoriksi.

Jos sinulla on jo paljon kokemuksia, jaa niitä rohkeasti! Kerro meille, jos olet käytettävissä kokemusasiantuntijana. Kokemustieto elämästä muistisairauden kanssa ja rinnalla on arvokasta. Jos lähipiirissäsi on ihmisiä, jotka kuuluisivat joukkoomme, kannusta mukaan!

Kysy lisää Anna-Maijalta, p. 044 4277 311

Muistikummilähettilääksi?


Muistikummilähettiläät ovat vapaaehtoisia, jotka haluavat tehdä Suomesta muistiystävällisen ja innostavat tekemään muistiystävällisiä tekoja omassa arjessa lähipiirissä. Muuttamalla ihmisten ajatuksia ja toimintaa muistiystävällisemmiksi voimme tukea muistisairaita ihmisiä.

Sinun ei tarvitse olla muistityön ammattilainen, jotta voit olla lähettiläs. Lähettiläskoulutuksessa (4-6 tuntia) saat tarpeelliset tiedot ja materiaalit muistikummituokion pitämiseen. Voit pitää tuokioita omissa verkostoissasi tai järjestää muistiyhdistyksen kanssa kaikille avoimia tuokioita. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi muistikummilähettilääksi!

Muistikummit

Omaismentoriksi?

Taiteesta tunteisiin -omaismentori saa tehtäväänsä valmennuksen (5 x 3 h), jossa opetellaan ryhmän ohjaamista taideteosten äärellä. Oppaan esittämien kysymysten herättelemänä kuljetaan matka ajatuksiin, tunteisiin ja kokemuksiin. Mitä kuva sinulle kertoo? Mitä ajatuksia se tuo mieleesi?

Omaismentorina voi toimia tavallisen ihmisen taidoin, erityistä taiteen tuntemusta ei tarvita.


Taiteesta tunteisiin omaismentoritoiminnan kehittämisestä kertova video