Tule vapaaehtoiseksi

Vapaaehtoistehtävä voi olla toisen kaverina olemista tai vaikkapa vain sitä, että soittaa toiselle joskus. Allasjumppaan kaivataan kavereita, Muisti-Kahvilaan emäntiä tai isäntiä jne. Voit kouluttautua muistikummilähettilääksi tai Taiteesta tunteisiin -ohjaajaksi.

Jos sinulla on jo paljon kokemuksia, jaa niitä rohkeasti! Kokemustieto elämästä muistisairauden kanssa ja rinnalla on arvokasta. Jos lähipiirissäsi on ihmisiä, jotka kuuluisivat joukkoomme, kannusta mukaan!

Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus tavata säännöllisesti toisia vapaaehtoisia, ja sinulla on mahdollisuus ryhmätyönohjaukseen.
Työntekijät ovat tukenasi aina, kun sitä tarvitset.

Vapaaehtoistyössä on vastuuvakuutus ja 70 ikävuoteen asti tapaturmavakuutus.

Kysy lisää Anna-Maijalta, p. 044 4277 311

Muistikummilähettilääksi?


Muistikummilähettiläät ovat vapaaehtoisia, jotka haluavat tehdä Suomesta muistiystävällisen ja innostavat tekemään muistiystävällisiä tekoja omassa arjessa lähipiirissä. Muuttamalla ihmisten ajatuksia ja toimintaa muistiystävällisemmiksi voimme tukea muistisairaita ihmisiä.

Sinun ei tarvitse olla muistityön ammattilainen, jotta voit olla lähettiläs. Lähettiläskoulutuksessa (4-6 tuntia) saat tarpeelliset tiedot ja materiaalit muistikummituokion pitämiseen. Voit pitää tuokioita omissa verkostoissasi tai järjestää muistiyhdistyksen kanssa kaikille avoimia tuokioita. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi muistikummilähettilääksi!

Muistikummit

Taiteesta tunteisiin -ohjaajaksi?

Taiteesta tunteisiin -ohjaaja (omaismentori) saa tehtäväänsä valmennuksen (6 x 3 h), jossa opetellaan ryhmän ohjaamista Joensuun taidemuseo ONNI:n taideteosten äärellä tai Reissupolulla museon kuvajäljennösten kanssa. Oppaan esittämien kysymysten herättelemänä kuljetaan matka ajatuksiin, tunteisiin ja kokemuksiin. Mitä kuva sinulle kertoo? Mitä ajatuksia se tuo mieleesi?

Ohjaajana voi toimia tavallisen ihmisen taidoin, erityistä taiteen tuntemusta ei tarvita.