Toimintakalenteri 2018

Toimintakalenterin linkki on Muistiliiton sivuille.


https://www.muistiliitto.fi/fi/alasivut/tapahtumat

Klikkaa linkistä Muistiliiton tapahtumat sivulle. Valitse Kaikki alueet palkki auki, ja valitse listalta Pohjois-Karjala, josta näet tulevat tapahtumat.

Kun olet valinnut Pohjois-Karjalan alueen, avaa kaikki tapahtumat palkki, josta voit valita eri toimintamuodot kuten info tai ryhmätoiminta.

Huomaa, että ensimmäisen tapahtuman alla on linkki Muut ajankohdat, josta saat näkyviin toistuvien tapahtumien ja ryhmien loput ajat.

Huomaa, että näytössä on osa toiminnasta, osa on piilossa. Toimintakokonaisuuksien alla on linkki Näytä lisää, josta saat näkyviin loput tapahtumat.

Toimintakalenteri 2018Muistiaktiivit tervehtivät!

Mitä ja ketkä ovat muistiaktiiveja? Olemme muistisairauksiin sairastuneita ihmisiä ja heidän omaisiaan, tällä hetkellä alueellamme on 15 aktiivia, joista 7 on omaisia.

Meitä kuvataan asiantuntijaryhmäksi. Ryhmän ja kokemuksemme kautta voimme aidosti vaikuttaa muistisairaiden perheiden asioihin. Toimimme yhteistyössä Muistiluotsin työntekijöiden kanssa, jotka hoitavat kokousrutiinit (esim. muistiot), ja vievät eteenpäin esille tulevat ehdotukset ja aloitteet. Muistiaktiivin toimintakausi on kaksi vuotta. Meidän pestimme päättyy 31.7.2019.

Jos jäsenyys kuulostaa kiinnostavalta, voit vielä ilmoittautua meneillään olevalle kaudelle Leena Knuuttilalle. Tervetuloa mukaan, ja pidetään yhteyttä.

TIETOA JA TUKEA

Jos mietit jotain asiaa ja haluaisit keskustella
ammattihenkilön kanssa, ota rohkeasti yhteyttä työntekijöihin, niin varataan keskusteluaika. Voit tulla yksin tai yhdessä. Voit sopia myös omalla paikkakunnalla tapaamisen. Anna-Maijalta ja Leenalta voi kysellä myös logoterapeuttista auttamiskeskustelua. Siun soten muistihoitajat ovat apuna, jos sairauden hoitoon liittyvissä asioissa tulee pulmia esim. lääkehoito huolettaa tai vointi muuttuu nopeasti.

Toimistolla ei välttämättä ole työntekijöitä tavattavissa, ellei ole sovittu aikaa. Puhelimeen vastaaminen ei aina onnistu, esim. ryhmien aikaan, joten jätä viesti, niin otamme mahdollisimman pian yhteyttä. Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla, kirjeellä/kortilla, tekstiviestillä – sinulle sopivimmalla tavalla.

Jos haluat liittyä jäseneksi, jäsentiedoissasi tapahtuu muutoksia tai et enää halua olla yhdistyksen jäsen, ilmoita siitä meille. Jäsentietojen ajan tasalla olo on tärkeää, että viestit kulkevat ja Muisti-lehti löytää perille. Maksamme myös keskusliittoon jäsenmaksua jäsenmäärän mukaan. Jäsenasioissa ota yhteyttä Riittaan tai laita viesti sähköpostilla tai liity jäsenksi linkin kautta.

Jollei erikseen mainita osallistumismaksua tai omavastuuta, niitä ei peritä osallistumisesta. Yhdistystä voi halutessaan tukea lipaskeräyksellä tai lahjoituksella, viestinä lahjoitus tai jokin tietty kohde, johon toivoo rahaa käytettäväksi. Nämä rahat eivät tule Veikkauksen tuella toteutettuun toimintaan eivätkä toimistokuluihin, vaan yhdistyksen omaan jäsenten tukemiseen.

Ryhmätapaturmavakuutusta emme saa ikärajoituksen takia ryhmäläisille. Vapaaehtoistyössä on vastuuvakuutus ja 70 ikävuoteen asti tapaturmavakuutus. Huolehdithan omasta
vakuutusturvastasi tarpeittesi ja mahdollisuuksiesi mukaan.


TULE VAPAAEHTOISEKSI

Yhdistyksen vapaaehtoistyö on muistiaktiivina, kokemusosaajana, harrastusystävänä tai omaismentorina toimimista. Se voi olla vaikkapa vain sitä, että soittaisit jollekin joskus tai sitä, että käyt jonkun kanssa lenkillä säännöllisesti tai jollain muulla itselle sopivalla tavalla toimimista. Omaismentori toimii ohjaajana Taiteesta tunteisiin -polkukierroksella, jossa osallistujilla on mahdollisuus pysähtyä taideteosten äärelle ja pohtia kuvan herättämiä tunteita ja kokemuksia.

Jos sinulla on jo paljon kokemuksia, jaa niitä rohkeasti! Kerro meille, jos olet käytettävissä kokemusasiantuntijana. Kokemustieto elämästä muistisairauden kanssa ja rinnalla on arvokasta. Jos lähipiirissäsi on ihmisiä, jotka kuuluisivat joukkoomme, kannusta mukaan!
Kysy lisää vapaaehtoistoiminnasta Anna-Maijalta p.0444277 311.


VERTAISTUKEA, TOIMINTAA, RINNALLAKULKEMISTA

Toimintaa paikkakunnittain, mutta osallistua voi yli kuntarajojen.Jos et ole vielä mukana toiminnassa, tule tutustumaan, katsotaan yhdessä sopivin toimintamuoto.


Tiedämme, että on tyttäriä, osa työssä käyviä, jotka ovat toivoneet ryhmää. Jos koet kuuluvasi tähän joukkoon, ota yhteyttä Leenaan p. 0504006194. Joensuussa kokoontuvaan ryhmään voisi osallistua halutessaan myös skypen kautta. Ryhmäläisten kanssa mietitään mahdollisimman monelle sopiva ryhmäaika.


Kelan kurssit: Jos muistisairaus on alle 76-vuotiaana, kannattaa jokaisen tutustua ja hakea Kelan muistisairaan kurssille, johon osallistutaan yhdessä omaisen kanssa. Kursseista voi kysellä Kelan toimipisteestä tai hyvä linkki löytyy Muistiliiton sivuilta.

http://www.muistiliitto.fi/fi/muistisairaudet/hoito-ja-kuntoutus/sopeutumisvalmennus/kelan-sopeutumisvalmennuskurssit


Terveisin , Anna-Maija, Leena, Riitta