Tietoa, tukea ja toimintaa
Muistiluotsin toiminnassa saat muistisairaana ja läheisenä tietoa ja tukea jokapäiväiseen elämään sekä keinoja helpottaa arkeasi. Toimintaa on koko maakunnan alueella.
Järjestämme vertaistoimintaa muistisairauteen sairastuneille ja läheisille pienryhmissä ja kurssimuotoisesti. Tietoa ja tukea voit saada henkilökohtaisissa keskusteluissa kasvotusten tai puhelimitse. Jaamme muistisairaus-teemaan liittyvää tietoa tapahtumissa ja yhdistyksen jäsenille lähetettävässä vertaiskirjeessä. Muisti-Kahvilat ja Muistipisteet maakunnassa ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa keskustellaan yleisemmin muistista ja hyvinvoinnista.
Kuuntelemalla esimerkiksi päävalikosta löytyvää Läheisen päiväkirjaa, saat tietoa ja tukea ajasta ja paikasta riippumatta.
Vapaaehtoisuus Muistiluotsissa
Voit toimia Muistiluotsin vapaaehtoisena sinulle sopivalla tavalla. Vapaaehtoisuuden muotoja ovat mm. Taiteesta tunteisiin -ohjaajana, muistikummilähettiläänä ja muistiaktiivina toimiminen.
Jaamme tietoa ja tukea muistityötä tekeville ammattihenkilöille sekä tarjoamme muistityöstä kiinnostuneille opiskelijoille hyvän oppimisympäristön. Muistihoitajat ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitamme.
Pyrimme vaikuttamaan siihen, miten muistisairaiden, läheisten ja muistiperheiden asioita maakunnassa toteutetaan ja kehitetään. Olemme mukana monissa yhteistyöverkostojen kehittämistehtävissä.Mukanaolo ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Ota rohkeasti yhteyttä työntekijöihin, ja tule vapaaehtoiseksi!- Taiteesta tunteisiin -ohjaaja ja Muistikummilähettiläs ovat mallinnettuja lyhytkoulutuksia, joissa saat materiaalit ohjata tuokioita ja valmiuksia toiminnallisten tuokioiden pitämiseen joko Muistilla tai omissa verkostoissasi. Saat jatkuvan tuen ja tapaat toisia osana Muistiluotsin vapaaehtoistoimintaa.
- Muistin kaveritoimintaa toteutetaan Pohjois-Karjalan Muistilla yhteistyössä Muistiluotsin muistiasiantuntijoiden, kaveritoiminnassa palkkatuella toimivien työntekijöiden ja vapaaehtoisten kesken. Toiminnassa muistisairautta sairastava saa oman kaverin Muistiluotsin työntekijöiden ohjaamana ja tuella. Kaverien kanssa ulkoillaan, harrastetaan, käydään tapahtumissa, tehdään tavallisia kivoja asioita, joista muistisairas tykkää. Vapaaehtoisen omat kiinnostuksen kohteet, lahjakkuudet ja taidot otetaan huomioon kaverivalinnassa. Muistin kaveritoiminta on tavallisen ihmisen taidoin toteutettavaa kaveruutta, luotettavaa ja ihmislähtöistä. Muistikaveri on muistisairautta sairastavan rinnalla kulkija.
Voit olla mukana tapahtumissa, tekemisissä tai tuomassa omia taitojasi porukkaamme. Voit tuottaa sisältöä vertaiskirjeeseen, jota lähetämme toiminnassa mukana oleville.
Vapaaehtoistehtävässä on vastuuvakuutus ja 70 ikävuoteen asti tapaturmavakuutus.