Pohjois-Karjalan Muisti ry - mitä se on?

Pohjois-Karjalan Muisti ry toimii oman maakuntansa sekä Heinäveden alueella. Jäseniä on noin viisisataa. Heistä osa on itse muistisairauteen sairastuneita, osa heidän läheisiään. Mukana on myös työyhteisöjä sekä heitä, joita asia koskettaa työn puolesta.

Yhdistys on valtakunnallisen Muistiliiton jäsen.

Toiminta koostuu varsinaisesta yhdistystoiminnasta sekä Muistiluotsi Pohjois-Karjalan toiminnasta.

Muistiluotsi on asiantuntija- ja tukikeskus, joka tarjoaa tietoa, tukea ja toimintaa maakunnassa. Toiminta rahoitetaan Veikkauksen avustuksilla.
Muistiluotsitoiminnan tapahtumiin ja ryhmiin voivat osallistua myös muut kuin yhdistyksen jäsenet.

Järjestämme toiminta- ja vertaisryhmiä niin sairastuneille kuin heidän läheisilleen. Oma ryhmänsä on myös työikäisenä muistisairauteen sairastuneille.

Muistisairaudet

Suomessa on lähes 200 000 muistisairasta. Heistä työikäisenä sairastuneita on arviolta 7000. Yleisimmät muistisairaudet ovat Alzheimerin tauti, verisuoniperäinen muistisairaus, Lewyn kappale -tauti sekä otsa-ohimolohkorappeumasta johtuva muistisairaus. Lisätietoa aiheesta löydät kattavasti Muistiliiton sivuilta.

Muistiradio

Muistiradio on kokoelma kuunneltavia juttuja ja tarinoita muistin, muistisairauksien ja aivoterveyden maailmasta. Se on toteutettu osana Joensuun kaupungin KAKE 2.0 -hanketta ja sitä rahoittavat kaupungin lisäksi Etelä-Savon ELY-keskus sekä Euroopan sosiaalirahasto. Muistiradiota toimittaa Sarah Laukkanen. Muistiradion taustoista voit lukea täältä: Muistin tähden -hanke

Yhdistyksen säännöt

Viralliset tiedot toiminnastamme ja yhdistyksen säännöt löydät täältä: Tietosuojaseloste