Muistiluotsin toiminnassa saat muistisairaana ja läheisenä tietoa ja tukea jokapäiväiseen elämään sekä keinoja helpottaa arkeasi. Toimintaa on koko maakunnan alueella.

Järjestämme vertaistoimintaa muistisairauteen sairastuneille ja läheisille pienryhmissä ja kurssimuotoisesti. Tietoa ja tukea voit saada henkilökohtaisissa keskusteluissa kasvotusten tai puhelimitse. Jaamme muistisairaus-teemaan liittyvää tietoa tapahtumissa ja yhdistyksen jäsenille lähetettävässä Vertaiskirjeessä. Muisti-Kahvilat ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa keskustellaan yleisemmin muistista ja hyvinvoinnista kahvikupposen äärellä. Kuuntelemalla Läheisen päiväkirjoja ja Muistiradiota saat tietoa ja tukea ajasta ja paikasta riippumatta.

Voit toimia Muistiluotsin vapaaehtoisena sinulle sopivalla tavalla. Vapaaehtoistyön muotoja ovat mm. Taiteesta tunteisiin ohjaaja (omaismentori), muistikummilähettiläs ja muistiaktiivi.

Jaamme tietoa ja tukea muistityötä tekeville ammattihenkilöille sekä tarjoamme muistityöstä kiinnostuneille opiskelijoille hyvän oppimisympäristön. Muistihoitajat ovat tärkeitä yhteistyökumppaneitamme.

Pyrimme vaikuttamaan siihen, miten muistisairaiden, läheisten ja muistiperheiden asioita maakunnassa toteutetaan ja kehitetään. Olemme mukana monissa yhteistyöverkostoissa kehittämistehtävissä.
Mukanaolo ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Ota rohkeasti yhteyttä työntekijöihin!
Tule vapaaehtoiseksi Vapaaehtoistehtävä voi olla toisen kaverina olemista tai vaikkapa vain sitä, että soittaa toiselle joskus. Voit kouluttautua muistikummilähettilääksi tai Taiteesta tunteisiin -ohjaajaksi. Muistiaktiivina voit vaikuttaa muistiperheiden asioihin. Kokemustieto elämästä muistisairauden kanssa ja rinnalla on arvokasta.

Vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus tavata säännöllisesti toisia vapaaehtoisia, ja sinulla on mahdollisuus ryhmätyönohjaukseen. Työntekijät ovat tukenasi aina, kun sitä tarvitset.

Vapaaehtoistyössä on vastuuvakuutus ja 70 ikävuoteen asti tapaturmavakuutus.

Muistikummilähettilääksi?

Muistikummilähettiläät ovat vapaaehtoisia, jotka haluavat tehdä Suomesta muistiystävällisen ja innostavat tekemään muistiystävällisiä tekoja omassa arjessa lähipiirissä. Muuttamalla ihmisten ajatuksia ja toimintaa muistiystävällisemmiksi voimme tukea muistisairaita ihmisiä.

Sinun ei tarvitse olla muistityön ammattilainen, jotta voit olla lähettiläs. Lähettiläskoulutuksessa (4-6 tuntia) saat tarpeelliset tiedot ja materiaalit muistikummituokion pitämiseen. Voit pitää tuokioita omissa verkostoissasi tai järjestää muistiyhdistyksen kanssa kaikille avoimia tuokioita. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi muistikummilähettilääksi!

aiteesta tunteisiin -ohjaajaksi?

Taiteesta tunteisiin ohjaajaksi?

Taiteesta tunteisiin -ohjaaja (omaismentori) saa tehtäväänsä valmennuksen (6 x 3 h), jossa opetellaan museokierroksen ohjaamista Joensuun taidemuseo ONNI:ssa tai museon kuvajäljennösten kanssa Reissupolulla . Opastetulla kierroksella pysähdytään pohtimaan kunkin taideteoksen herättämiä tunteita ja ajatuksia. Mitä kuva sinulle kertoo? Mitä ajatuksia se tuo mieleesi?

Ohjaajana voi toimia tavallisen ihmisen taidoin, erityistä taiteen tuntemusta ei tarvita. Youtube Videolla omaismentori hakusanalla näet esittelyvideon Taiteesta tunteisiin -vapaaehtoistoiminnan kehittämisestä.

Muistiaktiiviksi?

Mitä ja ketkä ovat muistiaktiiveja? Meitä kuvataan asiantuntijaryhmäksi.Olemme muistisairauksiin sairastuneita ihmisiä ja heidän omaisiaan.Voimme antaa lausuntoja ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, vastata kyselyihin ja osallistua kehittämishankkeisiin, kirjoittaa juttuja lehtiin ja osallistua kyselyihin jne.


Tervetuloa mukaan myös uudet ihmiset! Olisiko tämä juuri sinulle sopiva tapa toimia ja tehdä hyvää? Ole yhteydessä työntekijöihin tai muistiaktiiviryhmän puheenjohtaja Mari Nupposeen, mari.nupponen@outlook.com