Iäkkäämpiin ihmisiin verrattuna työikäisellä on erilainen
elämäntilanne ja erilaiset tarpeet, joihin palvelujärjestelmä ei
välttämättä vastaa. Sairaus heikentää työkykyä, mutta se ei kuitenkaan häviä hetkessä. Työkokemuksesta on hyötyä, ja ammattitaito voi säilyä hyvinkin pitkään.

Työikäisten muistisairauksien erityispiirteet liittyvät yleensä elämäntilanteeseen ja sen muodostamiin haasteisiin. Työelämä tuo omat haasteensa, perheessä voi olla nuoria lapsia, on luottamustehtäviä tai harrastuksia. Työntekijäroolin lisäksi roolit puolisona ja vanhempana muuttuvat.

Työikäisenä sairastuneiden ryhmä "Tsempparit" kokoontuu maanantaisin yhdistyksen tilassa. 21.2. 2019 lähtien ryhmä kokoontuu myös torstaisin 10.30-12.00. Kysy lisää Riitta, p. 050 4641604.

Muistisairaiden läheisten Facebook-ryhmä

Läheisten vertaisryhmän löydät nimellä Muistisairaiden läheiset Pohjois-Karjala. Hae ryhmään lähettämällä liittymispyyntö. Vain jäsenet näkevät ryhmän julkaisut!

Muistisairaiden läheisten tarinoita

Työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden puolisot ja vanhemmistaan huolta pitävät aikuiset lapset kertovat omista kokemuksistaan muistisairaan läheisenä. Omilla rehellisillä tarinoillaan he haluavat jakaa vertaistukea samassa elämäntilanteessa oleville asuinpaikasta riippumatta. Tarinoiden yhteyteen on lisäksi koottu neuvoja, miten edetä palvelujen verkostossa Joensuussa.

Muistisairauteen sairastuneiden tarinoita

Vaikka muutokset voivat tuntua raskailta, voi uudesta arjesta löytyä paljon hyviä asioita. Arjen kiireet voi jättää taka-alalle, ja keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Onnistuneitakin tarinoita on olemassa.

Olen yksin muistini kanssa.

Minun tarinani.

Marilii