Työikäisten muistisairauksien erityispiirteet liittyvät yleensä elämäntilanteeseen ja sen muodostamiin haasteisiin. Sairaus heikentää työkykyä, mutta se ei kuitenkaan häviä hetkessä. Työkokemuksesta on hyötyä, ja ammattitaito voi säilyä hyvinkin pitkään.
Työikäisenä sairastuneille on oma ryhmänsä "Tsempparit". Työikäisenä sairastuneiden läheisille on myös vertaistoimintaa.
Muistihoitajan puheille kannattaa hakeutua mieluummin liian ajoissa kuin myöhään, sanoo tässä haastattelussa muistihoitaja Siru Siimes.
Muistathan, että aina ei ole kyse muistisairaudesta! Jos työikäisen muisti alkaa temppuilla työuupumuksen tai stressin myötä, asia täytyy kuitenkin ottaa vakavasti ja tutkia, sanoo työterveyspsykologi Anne Monni Muistiradiossa, kuuntele tästä!
Työpaikallasi muistisairaus pitäisi myös uskaltaa ja osata ottaa puheeksi. Kuuntele työterveyspsykologi Merja Raassinan haastattelu aiheesta tämän linkin kautta.

Muistisairauteen sairastuneiden tarinoita
Vaikka muutokset voivat tuntua raskailta, voi uudesta arjesta löytyä paljon hyviä asioita. Arjen kiireet voi jättää taka-alalle, ja keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Onnistuneitakin tarinoita on olemassa.