Sairastuitko työikäisenä?

HUOM! Työikäisenä muistisairauteen sairastuneiden ja heidän läheistensä vertaispäivä lauantaina 27.1.2024 klo 10-13 Muistiluotsilla.


Tulkaa rohkeasti tapaamaan toisia samassa elämäntilanteessa olevia
Tammikuun tapaamisessa sovitaan myös ryhmän seuraavat tapaamisajat kevään ajalle.

Työikäisten muistisairauksien erityispiirteet liittyvät yleensä elämäntilanteeseen ja sen muodostamiin haasteisiin. Sairaus heikentää työkykyä, mutta se ei kuitenkaan häviä hetkessä. Työkokemuksesta on hyötyä, ja ammattitaito voi säilyä hyvinkin pitkään.

Työntekijäroolin lisäksi roolit puolisona ja vanhempana muuttuvat. Perheessä voi olla nuoria lapsia, on luottamustehtäviä tai harrastuksia.

Muistiluotsilla järjestämme vertaistoimintaa sekä työikäisenä muistisairauteen sairastuneille että heidän läheisilleen. Vertaisryhmien tapaamisaikataulut löydät toimintakalenteristamme.

Kysy lisää Siniltä p. 044 4277 311 tai
laittamassa sähköpostia osoitteeseen sini.paivinen@pkmuistiry.fi.

Muistihoitajan puheille kannattaa hakeutua mieluummin liian ajoissa kuin myöhään, sanoo tässä haastattelussa muistihoitaja Siru Siimes.

Muistathan, että aina ei ole kyse muistisairaudesta! Jos työikäisen muisti alkaa temppuilla työuupumuksen tai stressin myötä, asia täytyy kuitenkin ottaa vakavasti ja tutkia, sanoo työterveyspsykologi Anne Monni Muistiradiossa, kuuntele tästä!

Työpaikallasi muistisairaus pitäisi myös uskaltaa ja osata ottaa puheeksi. Kuuntele työterveyspsykologi Merja Raassinan haastattelu aiheesta tämän linkin kautta.

Muistisairauteen sairastuneiden tarinoita

Vaikka muutokset voivat tuntua raskailta, voi uudesta arjesta löytyä paljon hyviä asioita. Arjen kiireet voi jättää taka-alalle, ja keskittyä itselle tärkeisiin asioihin. Onnistuneitakin tarinoita on olemassa.