Muistin tähden -viikot Joensuun pääkirjastossa syyskuussa

08.08.2019

Pohjois-Karjalan Muisti ry:n Muistin tähden –hanke ja Joensuun seutukirjasto järjestävät syyskuussa muistiin ja aivoterveyteen liittyvän tapahtumakokonaisuuden.

Muistin tähden –viikot käynnistyvät pääkirjastossa maanantaina 2. syyskuuta näyttelyllä kirjaston ala-aulassa. Esillä on muistisairauksiin, muistiin ja aivoterveyteen liittyvää materiaalia.

Maanantaina 9. syyskuuta klo 16 pääkirjaston Muikku-salissa on kaikille avoin yleisötilaisuus, jossa aiheena ovat muistisairauden vaikutus ajo-oikeuteen sekä läheisen katoaminen. Muistisairausdiagnoosi ei automaattisesti vie heti ajokorttia. Mitä asiasta on hyvä sairauden edetessä tietää? Ylikonstaapeli Timo Hakkarainen kertoo ja vastaa kysymyksiin.

Kun muistisairas läheinen katoaa, on syytä ottaa asia heti vakavasti ja tehdä hänestä katoamisilmoitus. Vapaaehtoisen pelastuspalvelun valmiuspäivystäjä Markku Kasurinen on ollut mukana kymmenissä etsinnöissä. Tilaisuudessa hän kertoo, miten katoamistilanteissa toimitaan ja miten läheiset voivat auttaa etsinnöissä.

Tiistaina 10. syyskuuta klo 10 lukusali Vipusessa ollaan Muistelulaukun äärellä, aiheena on postiin ja postin kulkuun liittyvä esineistö.

Keskiviikkona 11. syyskuuta klo 10 Muistelulaukun aiheena on puolestaan Maiseman muisto.

Torstaina 12. syyskuuta klo 16 alkavassa avoimessa yleisötilaisuudessa Muikku-salissa aiheena on mm. aivoterveellinen ruokavalio. Mukana on Pohjois-Karjalan Marttojen ravitsemusterapeutti Silja Tarvonen.

Lisäksi puhutaan siitä, kuinka perheenjäsenen muistisairaus vaikuttaa koko perheen arkeen ja voi herättää paljon kysymyksiä. Pohjois-Karjalan Muisti ry:n toiminnanjohtaja Leena Knuuttila kertoo aiheesta. Mukana on myös yhdistyksen toiminnassa mukana olevia eli sairastuneita ja heidän läheisiään. Pienissä ryhmissä jutellaan siitä, millaista elämä muistisairauden kanssa on.

Perjantaina 13. syyskuuta kirjastossa järjestetään mm. tarinatuokioita aikuisille ja pelataan muisti virkeäksi Joensuun Seudun Erilaiset oppijat ry:n kanssa.

 

Muistin tähden –viikot Joensuun pääkirjastossa, pääpoiminnat:

Muistin tähden – näyttely ala-aulassa 2. – 13. syyskuuta kirjaston aukioloaikoina.

 

Maanantaina 9. syyskuuta lukusali Vipusessa paikalla Pohjois-Karjalan Muisti ry:n työntekijöitä klo 10 – 14. Tule kysymään ja juttelemaan muistiin liittyvistä asioista!

 

Yleisötilaisuudet maanantaina 9. syyskuuta klo 16 -18 ja torstaina 12. syyskuuta klo 16 – 18.

Muistelulaukut tarkastelussa tiistaina 10. syyskuuta ja keskiviikkona 11. syyskuuta klo 10 -11.

Perjantaina 13. syyskuuta klo 10 Tarinatuokiot aikuisille (Vipunen)

                                          klo 11 Yhteislaulua (Taiteiden aukio, 2. kerros)

                                          klo 12 -17 Pelataan muisti vireäksi (Vipunen)

                                          klo 17 Yhteislaulua (Taiteiden aukio, 2. kerros)

 

Muistiradiota voi kuunnella päivittäin Vipusen lukusalin kuuntelupisteessä. Muistiradiossa on kymmenittäin tarinoita elämästä muistisairauden tai muistipulmien kanssa. Lisäksi kuunneltavana on runsaasti tietoa muistiin ja aivoterveyteen liittyen. Muistiradion jutut ja tarinat on toimittanut Sarah Laukkanen. Muistiradion löydät myös osoitteesta https://www.pkmuistiry.fi/muistiradio

27.08.2019Syyskauden toimintakalenteri valmistui
08.08.2019Muistin tähden -viikot Joensuun pääkirjastossa syyskuussa
28.06.2019Lomakausi ovella
25.06.2019Merja Mäkisalo-Ropponen: Kansallisen muistiohjelman jatkosta tehtävä päätös mahdollisimman pian
27.05.2019Muistikahvilat kutsuvat, tule juttelemaan!
06.05.2019Lähde mukaan Kukan päivän kävelylle!
04.03.2019Aivoviikko 2019 - vaali aivojasi!
13.02.2019Ystävänpäivänä Avoimet ovet - tule käymään!
05.02.2019Yrittäjä Leila Kankkunen muistisairaiden läheisille: "Jakakaa vastuuta!"
30.01.2019Muistin tähden -tarinoita Muistiradiossa

Siirry arkistoon »